(Видео) Народот се охрабри, Левица ќе учествува на сите избори!

Ќе се појавиме на сите избори, вели во вчерашната епизода на Тешки муабети генералниот секретар на Левица, Јована Мојсоска.

– Веќе работиме активно и на терен, во однос на предизборна програма и слично се спремаме. Особено после протестите кои ние во континуитет ги организиравме и за Францускиот предлог, ние организиравме протести и во Битола и во Охрид, народот се охрабри да доаѓа кон нас.

Народот веќе се охрабри јавно да не поддржува, јасно ни е дека ќе бидеме саботирани од двете партии, им нудат на наши членови ситни вработувања, таков очаен менталитет кој не можат тие две партии да го надминат.

Ние сме непоткупливи. Ние веќе имаме една широка владејачка коалиција во општините меѓу СДСМ и ДПМНЕ, побрзо тие ќе се договорат меѓу нив, отколку да се договорат со нас.

Народот го виде нашиот ентузијазам и дека ние ги блокираме сите штетни процеси во државата.

Ние всушност видовме дека ДПМНЕ на локално ниво по ништо не се разликуваат од СДСМ, наш советник се суди со заменик-градоначалникот на Битола оти сме објавиле дека во кафана имаат трошено не знам колку пари, вели Мојсоска.

Линк до видеото: https://www.youtube.com/watch?v=72WnA6QAsT0

Текстот е превзмен од infomax.mk