Левица: Половина милион евра за советниците на Ковачевски и неговите потсекретаријати

Реакција на Политилката партија Левица Најпосле, Владата ги објави платите и имињата на соработниците и советниците вработени во трите потсекретаријати

Read more

Захарова: Германија треба да се изјасни, дали е во војна со Русија, или не?

Руското Министерство за надворешни работи го повика Берлин да даде изјава по контрадикторните коментари на официјални лица. Германија испрати тенкови

Read more

Белa чума ја убива Македонија додека црната седи во влада

Пишува Благица Сековска – Проф. на катедрата за Рурална економија при Факултет за ветеринарна медицина и Советник од Левица во

Read more

Положбата и проблемите на селаните – земјоделци во капиталистичка Република Македонија

Пишува Никола Петров – Координатор на Левица – Сектор земјоделие Положбата и проблемите на селаните – земјоделци во капиталистичка Република

Read more

Левица: Усје донира – Георгиевски не поставува мерна станица за квалитет на воздух

Реакција на Левица Кисела Вода Очигледно е дека менаџментот на „Титан Усје” со ситни донации за општина Кисела вода го

Read more

Левица секогаш во одбрана на работничките права

Соопштение на Левица-Трудов Сектор На објавениот апел од страна на Левица за пријавување на повреда на работнички права секојдневно пристигнуваат

Read more

(Видео) Крмов: ДУИ го покажува нивниот великоалбански шовинизам и подреденоста на СДС во Владата

 Изјава на пратеникот на Левица, Борислав Крмов, од Собранието на Р.М.  „Балансерот, заедно со Бадентеровото мнозинство се всушност инструменти за

Read more

Левица донираше еден тон стара хартија за изработка на учебник со бајрово писмо

Соопштување на Левица – Социјален сектор Левица донираше еден тон стара хартија за изработка на учебник со брајово писмо наменет

Read more

Бројот на членови на БРИКС може тројно да се зголеми

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров посочи дека моменталната политичка средина во Европската унија е понижувачка за европските држави.

Read more

(Видео) По отворањето на канцаларијата на Левица во востаничко Крушево, Левица останува отворена за постојана комуникација со ѓраѓаните

Соопштение на ЛО Левица Крушево Канцеларијата е отворена секој ден и ќе остане отворена за секој жител на општина Крушево,

Read more