Шангај за 3 години ќе отвори 150 нови градинки за деца под 3 години

Општинската влада на Шангај објави план да основа 150 градинки за деца под 3 години во следните 3 години. Според

Повеќе

Американските санкции врз Сирија му штетат на народот и ги уништуваат обидите за пост-воена реконструкција

Во јуни годинава САД ги воведе досега најтешките санкции врз Сирија, за кои од Обединетите нации предупредија дека можат да

Повеќе

Пред која било власт да ги обвини граѓаните должна е пред сѐ да даде отчет пред нив

Статус на Јован Крајевски. Пред која било власт да ги обвини граѓаните, должна е пред сѐ да даде отчет пред

Повеќе

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

„На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски

Повеќе

Министерството за образование нема пари за компјутери за деца, а троши годишно по 650,000 евра на преводи?

Министерството за образование и наука изминатите години, во континуитет трошело огромна сума на пари на ставка насловена “Проект за превод

Повеќе

Левица: Маврово не смее да падне во рацете на градежната мафија

„Она што во моментов се случува со узурпацијата на националниот парк е доказ за незаинтересираноста на Владата за заштитата на

Повеќе

САД воведува нови санкции против Венецуела и Иран, ги обвинува двете земји за меѓусебна соработка

Вчера Мајк Помпео најави нови санкции на САД против Иран и Венецуела. Најавените санкции од страна на САД доаѓаат откако

Повеќе