(Видео) Јанчев: Нема компромис со државните национални интереси

Носителот на кандидатската листа за пратеници од ИЕ4, Сашко Јанчев во своето гостување во емисијата Инфо Компас истакна дека Левица

Read more

(Видео) Апасиев: Народот треба да знае дека само нашата платформа е македонска

Ние градиме структура шест години наназад и не сме балон кој што ќе изгори после еден изборен циклус! Ние сме

Read more

Јовановска: Левица ќе застане позади секоја дискриминирана општествена група

Во предизборната програма на Левица опфативме многу мерки кои што се однесуваат на пензионерите: линеарно зголемување на пензиите од 5.000 денари; утврдување на минимална пензија во висина од 2/3 од просечната плата; нови државни пензионерски домови, намалување на старосната граница за одење во пензија: возраст од 60 години – за жени и 62 години – за мажи

Read more

За локалната приказна и глобалните импликации: Интервју со Александар Симонов за неговиот пристап кон проблемите на заедницата

Интервју за порталот на ДСП Ленка со Александар Симонов, член на президиумот на Левица, советник во општина Свети Николе и

Read more

Единствено Левица има визија за промени во јавната администрација и работничкиот статус

Интервју за порталот на ДСП Ленка со Дарко Ристовски – координатор на секторот ИТ и администрација и кандидат за пратеник

Read more

Соживот во Тетово: Помеѓу стравот од изгубената хармонија и очекувањата за подобро утре

Интервју за порталот на ДСП Ленка со Боби Илиевски – модератор на ЛО Тетово при политичката партија Левица како и

Read more

Аврамоска: Моќта на жената работничка е во единството и организираната борба против дискриминација

Интервју за порталот на ДСП Ленка со Виолета Аврамоска, советничка во општина Охрид од редовите на Левица и кандидат за

Read more

Димески: Или заедно ќе градиме заедничка унитарна држава, или ќе завршиме како иницијална каписла за поширок балкански конфликт на кој крајот не му е предвидлив

Интервју со Игор Димески, советник во општина Центар и кандидат за пратеник во ИЕ 6 Антропол:  Како дел од советничката

Read more

Стојчевска: Граѓаните, посебно младите, треба да ја доживуваат библиотеката како сигурно место за креација 

„Една од главните мисии и желби ми е културната јавност, посебно младите да ја почувствуваат и доживеат Библиотеката како свое место за изразување, истражување, сигурно место за креација и мислам дека низ многуте активности што ги спроведуваме, успеваме во тоа.“

Read more

(Видео) Ванковска за Гласот на Америка: Помина времето во кое САД доминираа над сите!

Предноста ќе ја кажат граѓаните на денот на гласањето. Во претседателската кампања, моја задача е да ги убедам дека јас

Read more

Ванковска од Центар и Кисела Вода: Неправедно е денот на изборите да биде неработен само за јавната администрација

Билјана Ванковска, претседателскиот кандидат на Левица, при денешната средба со граѓаните на Општина Центар и Општина Кисела Вода освен со

Read more