ДПМНЕ и БЕСА организираат 18 дена албанска и 2 дена македонска програма на Тетовското културно лето

Општина Тетово ја објави програмата на годинашново Тетовското културно лето. На програмата, отпечатена само на албански јазик, стои дека културните

Read more

Граѓаните не веруваат во Лабораториските резултати дека водата во езерото „Младост“ е чиста

Општина Велес ги објави резултатите од испитувањата на површинските води кои ги извршија две лаборатории, независно една од друга, и

Read more

Рјабков: БРИКС е јадрото на мултиполарниот светски поредок

Од интервју за списанието „Меѓународен живот“ – Заменик-министерот за надворешни работи на Руската Федерација Сергеј Рјабков истакна дека самитот на

Read more

Левица-Ѓорче Петров: Нема крај на партиските вработувања-ДПМНЕ изгласа дополнителни 10 нови вработувања во Општината поради 2 пензионирања

На вчерашната седница на Советот на Општина Ѓорче Петров, ДПМНЕ изгласа Дополнување на Планот за вработување во Општината за 2024

Read more

Небулозите на Општина Тетово во недоглед-Касами не им дозволува на станарите да паркираат пред своите домови

Во изминатите неколку дена не стивнува револотот и општото незадоволство на жителите од централното градско подрачје кон локалната власт: ВЛЕН-ДПМНЕ.

Read more

Во Пекинг  се одржа симпозиумот Конфучие-Аристотел 2024 година

Симпозиумот Конфучие-Аристотел 2024 година, коорганизиран од Институтот Цингхуа за напредни студии по хуманистички и општествени науки, Фондацијата Менциус и Мрежата

Read more