Имиџот на оваа Влада е имиџот на ЕУ и НАТО во очите на македонската јавност!

Пишува Јована Мојсоска – Член на Президиумот на Левица. Изминативе денови поминав неколку дебатни емисии за да разгледам кои се

Read more

И во време на криза Владата не се откажува од натрупаните владини функционери

Реакција на Левица – Сектор за Политички систем! „Во јавноста испливаа детали од средбата Заев – Гаши, каде партијата Алтернатива

Read more

Фирмата „Дронопс“ добила 36.000 евра од Фондот за иновации за дрон

Фејсбук статус на Јосиф Џолев! „Ме блокирале од Фондот за иновации, најмалку битно,.. излегоа добитниците иноватори – трета реколта на

Read more

Кој го сопира проектот за отворање регионален центар за третман на деца со прадер-вили синдром

Реакција на Левица – Здравствен сектор! „Мнозинството граѓани се оневозможени да ги остварат со Устав загарантираните права на здравствена заштита,

Read more

Ленка: Нема плати за вработените во железници, додека 12 милиони евра се трошат за невладините на власта

Веќе петти ден штрајкуваат вработените во Македонски железници поради неисплатен втор дел од октомвриската плата. Ова е втор штрајк во последните

Read more

Левица: Охридското езеро не смее да биде заробеник на интересите на поединци

„Повеќегодишното несоодветно управување со охридскиот регион, непочитување и честите промени и неусогласеност во законската регулатива, како и речиси контиунираното неприменување

Read more

Левица: ДКСК да испита како директорот на ФЗОМ Стево Крстевски се стекнал со енормен имот при владеењето на СДСМ

Реакција на Политичката партија Левица! „Директорот на ФЗОМ од редовите на СДСМ, Стево Крстевски, согласно неговиот јавно објавен анкетен лист

Read more

Помеѓу две куќи во Сопиште никнува станбено-деловен простор од 22 метра

Реакција на Левица – Зелен сектор: Помеѓу две куќи во Сопиште никнува станбено-деловен простор од 22 метра, државата и општината

Read more

(Видео) Пивоваров: Патниците требало да прашаат дали „Беса транс“ има интербус дозвола

Националниот координатор за гранично управување, Владимир Пивоваров, вчера во интервју за национална телевизија, кажа дека и патниците имаат свој удел

Read more

Проблеми за производителите на јаболка во преспанскиот регион

Реакција на Левица – ЛО Ресен. Со почетокот на бербата на јаболка, почнаа и проблемите на голем број овоштари кои

Read more