Камиказа: Скопје е Венеција после секој дожд

По објавувањето на кандидатурата на Петар Георгиевски Камиказа дека е независен кандидат за градоначалник на Град Скопје поддржан од Левица

Read more

Петар Георгиевски Камиказа: Универзална сала е во срцата на сите граѓани

Петар Георгиевски Камиказа кој е независен кандидат за градоначалник на Град Скопје во интервјуто за емисијата „Јади бурек“ зборуваше за

Read more

Кираџиева: Заради непланското градење живееме во урбанистички хаос

Кандидатот за градоначалник на Општина Аеродром, Весна Кираџиева во лошиот урбанизам гледа причина за појава на многу проблеми на локално

Read more

Јанков: Покрај сите забрани и поднесени кривични пријави, кај поранешно „Беко“ повторно се гради

„По којзнае кој пат, и покрај сите забрани и поднесени кривични пријави, кај поранешно „Беко“ повторно се гради. Пред очи

Read more

Кираџиева: Финансиските средства собрани од наплаќање паркинг да бидат пренаменети за децата

Кандидатот за градоначалник на Општина Аеродром, Весна Киреџиева учествуваше на телевизиската дебата организирана од А1on.mk. Во емисијата беа поканети кандидатите

Read more

Ристовски: Општествена грижа за лицата со посебни потреби

Кандидатот за градоначалник на Општина Карпош, Дарко Ристовски смета дека лицата со посебни потреби се заборавени од локалните институции. Сведоци

Read more

Новковска: Од турско досега вакво понижување на официјалната статистика немало

Експертот за статистика Благица Новковска, која речиси целата своја професионална кариера ја има посветено на оваа област,работено во повеќе државни

Read more

Арсов: Бројот на вработени во јавните претпријатија е зголемен, квалитетот на нивните услуги се намалува

Професорот на Факултетот за земјоделски науки и храна, Златко Арсов, кој е кандидат за градоначалник на Општина Велес, во интервју

Read more

Димитриjевиќ: Градоначалникот може да ги унапреди правата на вработените

Кандидатот за градоначалник на Општина Ѓорче Петров, од редовите на Левица, Александар Димитријевиќ вели дека: „Хуманиот пристап кон вработените треба

Read more