Во одговор на Гордан Стошевиќ: Сороспиите први ќе побараат дуче

Гордан Стошевиќ треба да биде спокоен: нема опасност од фашистичка држава затоа што македонскиот капиталистички поредок не е загрозен, ниту економски,

Повеќе

Левица и пост-трауматското стресно растројство кај квази-интелектуалната страта

При отсуство на аргументи, често прибежиште на (нео)либералната квази-интелектуална јавност е употребата на етикети како “фашисти” и “нацисти”, во обид

Повеќе

Џанг Ѕуо, Амбасадор на НР Кина: Кина продолжува да ја промовира изградбата на отворен систем за соработка и заедничка корист

Го пренесуваме во целост текстот на Џанг Ѕуо, Амбасадор на НР Кина, објавен на фактор.мк. Под влијание на пандемијата од

Повеќе

Левица со само два пратеника во Парламент преку ноќ стана државен непријател број еден

Го пренесуваме во целост фејсбук статусот на Горан Лазаревски. Левица со само два пратеника во Парламент преку ноќ стана државен

Повеќе