Ванковска: Зошто сум ЗА референдум на кој ќе гласаме со НЕ!

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, доктор на политички науки, редовна професорка на Филозофскиот факултет во Скопје. Професор е и на

Read more

Да беше ова свет каков што го замислуваше Гоце, неговото раѓање ќе се чествуваше во Кукуш

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, редовна професорка на Филозофскиот факултет во Скопје и професор на Европскиот мировен универзитет во Шлајнинг,

Read more

Ванковска: Пендаровски дава совети како договорот со Бугарија да се протне низ иглени уши

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, доктор на политички науки, редовна професорка на Филозофскиот факултет во Скопје. Професор е и на

Read more

Ванковска: Реџепи „случајно“ е кадар на холандската амбасада, Руте „случајно“ ја посети Македонија

„Кастриот Реџепи е случајно кадар на холандската амбасада. Во Холандија 223 дена немаа влада, Руте едвај ја состави на 30

Read more

Ванковска: Ударите врз Левица се само битка за стстус квото

„Лимбото во кое се наоѓаме, заедно со ударите врз Левица (од сите страни) се само приказ на жестоката битка за

Read more

Успехот на Левица зависи од нас – бидејќи изгинаа како никој пред нив!

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, редовен професор на Филозофскиот факултет во Скопје. Се обидувам, ама не можам да ги разберам

Read more

Каков мо*ко треба да си за да сметаш дека ќе ги вратиш Македонците со тоа што ќе ги запишеш во лична карта!

Професорката Билјана Ванковска со силна критика кон лидерот на опозицијата – Мицкоски во однос на неговиот став дека го поддржува

Read more

За геополитиката на вакцините

Статус на проф. Билјана Ванковска. Геополитиката на вакцините е само еден аспект на геополитиката на пандемијата. Затоа, корените на сегашната

Read more