Белешки за Републиката на Жан Пол Мара – пријателот на народот

Кога еднаш Република е расипана/корумпирана, отпосле, не постои можност за санирање на растечките зла кои почнуваат да ја надвјасуваат во

Повеќе

Левица и пост-трауматското стресно растројство кај квази-интелектуалната страта

При отсуство на аргументи, често прибежиште на (нео)либералната квази-интелектуална јавност е употребата на етикети како “фашисти” и “нацисти”, во обид

Повеќе

Зошто политичарите и политиката се толку непопуларни – против професионалните политичари!

„Кога оние кои се доблесни и паметни не се вклучуваат во политиката, тие се казнуваат со тоа што завршуваат управувани

Повеќе

Привилегираниот албански национализам и неправедната пресуда за убиството во Н. Лисиче

Го пренесуваме ставот на Реџеп Исмаил (Хактан),  носител на пратеничка листа на Левица во Изборна Единица 2. Политичките импликации на

Повеќе

Анамнеза на економијата при колективна амнезија!

Став на Реџеп Исмаил (Хактан), член на Президиумот на Левица. Доста подмукло е да се штити својата класна позиција преку

Повеќе

Прогрес на копче

Деновиве, повторно се јави една шака јада на НГО-ашки прогресивци, кои, како и секогаш активирани на копче од центри со

Повеќе