Лавров: Решавањето на проблемите со сила од Западот доведе до криза во меѓународните односи

Линијата на „западното малцинство“, која вклучува потпирање на сила и притисок врз неистомислениците, предизвикува сериозни кризи во меѓународните односи и

Read more

Левица: Чадиева наместо да штити од дискриминација – дискриминирала работник на работно место

Неспособноста на кадрите на владејачката СДС најдобро се отсликува преку работата на претседателката на Државната комисија за одлучување во управна

Read more

Мециновиќ: Во Советот на град Скопје владее политичката воља наместо јавниот интерес

Како советник во Советот на Град Скопје, констатирам дека главната тема на конфликт во овој мандат е ЈСП – а

Read more

Археолозите открија недопрени човечки отпечатоци на стапалки стари 90.000 години на мароканската плажа

Тим археолози откриле најстари човечки стапалки досега снимени во Северна Африка и Јужниот Медитеран. Отпечатоците, кои датираат зачудувачки 90.000 години,

Read more

Левица отвори канцеларија во Новаци: Црвен бран низ Македонија

Денеска, Локалниот огранок на Левица во Новаци свечено ја отвори својата канцеларија, како поради постојаниот прилив на нови членови, така

Read more

Левица: Неизвесна е судбината на 5000 работници во РЕК Битола

Иако енергетската криза ги изнесе на површина слабостите на државните енергетски капацитети поради негрижата на сите власти, очигледно е дека

Read more

Левица: Дали се загрозени над 3500 вработени лица од Струмица и Штип?

Откако се затворија две фабрики на американската компанија за производство на автомобилски седишта Адиент во Србија, вработените во истата компанија

Read more

(Видео) Богесвки: Кој е виновен за дивеењето во Моклиште?

Секојдневно до нас пристигнуваат жалби од граѓани на некогаш мирната викенд-населба Моклиште за узурпација на јавен и приватен имот! Преградување

Read more

Левица: Пратениците украле 320.000 евра за патни трошоци додека народот одвај преживува

Додека обичниот македонски граѓанин живее во невидена сиромаштија и едвај ги задоволува основните потреби за живот, пратениците од жироката коалиција

Read more