Левица: Квислиншката власт ја премолчува бугаризацијата на Македонците во Албанија

Левица претходно ја информираше јавноста за процесот на бугаризација на македонското малцинство во Албанија, што се врши преку различни притисоци,

Read more

Трибина: „Книжевната сцена во современиот културен контекст“ во КИЦ

ТРИБИНА: „КНИЖЕВНАТА СЦЕНА ВО СОВРЕМЕНИОТ КУЛТУРЕН КОНТЕКСТ“ На 6 декември (среда), со почеток во 12 часот во Културно информативниот центар –

Read more

Почина Хенри Кисинџер, контраверзниот државен секретар чии ставови не секогаш се совпаѓаа со Западот

Хенри Кисинџер почина на 100-годишна возраст. Човек без кој не може да се замисли дипломатијата и историјата на втората половина на

Read more

Левица бара Османи да реагира со протестна нота на косовските иредентистички пораки

Претседавачот во заминување на ОБСЕ Бујар Османи, да се одважи на иредентистичките пораки испратени од Косово, по повод прославата на

Read more

За ресоцијализацијата во Македонија

Која е смислата на ресоцијализацијата? Ресоцијализацијата се однесува на целенасочени последователни активности на државата и општеството врз однесувањето на бившиот

Read more