Лицемерието на ЕУ: Против Кина во политиката, но со кинески пари во спортот

Лицемерието на ЕУ: Против Кина во политиката, но со кинески пари во спортот – Мaкедонскиот политичар слепо следи наредби од

Read more

Кинеските јавни тоалети сега можат да ви ја тестираат урината за здравствени проблеми

Ние уште го правиме „пато“ (читај патот) масовен за цело село… Кинеските јавни тоалети сега можат да ви ја тестираат

Read more

Годишнина од формирање на АФЖ-Левица – Трибина „Жени во политиката“

По повод годишнината од формирањето на Антифашистичкиот фронт на жените на Левица (АФЖ-Л) и во чест на Денот на жената

Read more

„Џебни“ паркови во Кина – 88% од граѓаните имаат зелени површини во радиус од 500 метри на нивното живеење

„Животот на емигрантот е живот полн со прашања, а не со одговори.” – Џон Бергер. Во претходните два текста пишував

Read more

Идејно-политичката работа на АФЖ (Егејска Македонија)

На сенофитскиот актив што се одржа на 20 мај 1947 година, организацијата АФЖ е окарактеризирана како силен политички фактор и

Read more

Голготата на жртвите на семејно насилство – срам за нашето општество

 Медиумите сè почесто се препoлни со ужасувачки информации, како: „маж претепал жена“… „полицијата реагирала по пријава за расправија во семејна

Read more

Образовниот систем во Н.Р. Кина – позитивен културолошки шок за еден Македонец

Во Кина живеам и работам веќе пет години. Претходно многу малку бев запознаен за тоа како функционира животот во Кина

Read more

Главниот одбор на АФЖ (Егејска Македонија)

Извадок од книгата „Историја – 60 години КПЈ – СКЈ“ (1979), прилог на Фани Мартинова-Буцкова   До I-от конгрес на

Read more

АФЖ во Воденскиот округ

Извадок од книгата „Историја – 60 години КПЈ – СКЈ“ (1979), прилог на Фани Мартинова-Буцкова   Градот Воден. Во Воденскиот

Read more

Здравствен систем во Н.Р. Кина: Мислев дека сум во луксузен хотел, а не во државна болница

Пишува: Томе Караџоски, дописник за Антропол од Н.Р. Кина и член на политичка партија Левица Подолго време живеам и работам

Read more