Слезенковски: Политика или политиканство?

Пишува: Слезенковски Кирил – член на Централниот комитет при политичката партија Левица Политиката треба да претставува група на луѓе која

Read more

Левица: Лицемерието на СДС ги принуди работниците да работат и во недела

Лицемерната СДС, која само прокламативно се грижи за работниците, повторно се докажа како најголем душман на работничката класа! Иако токму

Read more

Евроазиската унија и ИР Иран потпишаа договор за слободна трговија

Шефовите на држави на Евроазиската економска унија потпишаа Декларација за натамошен развој на економските процеси во рамките на Евроазиската економска

Read more

По којзнае кој пат, лицемерната политика на ДПМНЕ излегува на површина!

Додека во Општина Карпош две недели мафтаат со речиси 4.000 амандмани поднесени на Буџетот на Општина Карпош, нивните колеги, советници

Read more

Кираџиева: Сите знаеме кој нѐ труе три декади за личен бизнис профит – СДС-ДПМНЕ-ДУИ!

„И на вакво време ли тренираш, по загаденово?“, секоја зима, години наназад истото ме прашуваат комшиите во лифт кога ќе

Read more

Бојкот, тензии и инциденти поради илегална албанска парелка во Чашка – родителите сѐ уште протестираат

Повеќе од еден месец влезот во учиштето „Тодор Јанев“ во Чашка со жив штит се чува од страна на родителите

Read more