По којзнае кој пат, лицемерната политика на ДПМНЕ излегува на површина!

Додека во Општина Карпош две недели мафтаат со речиси 4.000 амандмани поднесени на Буџетот на Општина Карпош, нивните колеги, советници од редовите на ДПМНЕ го изгласаа буџетот на Општина Тетово во кој се предвидени пари за рушење на крстот на Попова Шапка.

Истовремено ги лажат Карпошани дека со амандманите поднесени на Буџетот се обидуваат да го спречат носењето на ДУП-от за Алумина иако носењето на Буџетот и ДУП-от се две различни постапки т.е. и да не се донесе Буџетот на Општината, ДУП-от може да се изгласа.

Бракоразводната постапка ДПМНЕ-Јакимовски како мотив, ќе резултира со блокирана Општина, неисплатено плати и уште една година изгубена за Општина Карпош.