30 години подоцна, 63% од Русите жалат за распадот на Советскиот Сојуз

Триесет години од победата на контрареволуцијата и соборувањето на социјализмот во Советскиот Сојуз, наводниот „рај“ што капитализмот требаше да го

Read more

Исмаил: Борбата за Македонија почнува од нејзиниот главен Град Скопје

Статус на Реџеп Исмаил (Хактан) – член на Президиумот на Левица. Очајнички обиди за манипулација со јавноста преку лаги, клевети

Read more

Советниците на Левица бараат референдум за парцелите кај „Холидеј ин“ и истрага за законитоста за оттуѓување на градежно земјиште

Советничката група на Левица во Советот бара дополнување на дневниот ред за Седницата на советот во Општина Центар. Станува збор

Read more

Левица: Спасовски го штител нерегуларното работење на станицата која вршела преглед на автобусот на „Беса транс“

Реакција на Политичката партија Левица. Од Министерството за внатрешни работи и Оливер Спасовски нема коментар зошто станицата за технички преглед

Read more

Од пет прифатени амандмани на Левица во Град Скопје, четири се однесуваат на лицата со попреченост

Вчера се одржа третата седница на Советот на Град Скопје каде се расправаа годишните програми и буџетот за 2022 година.

Read more

Дали фалсификувањето на пописните резултати се причина зошто истите сè уште не се објавуваат

Поминаа три месеци од спроведувањето на статистичката операција т.н. „попис“, што е временска рамка повеќе од доволена за целосна обработка

Read more

Ниами: Ставот на Македонија треба да биде дека јазичното прашање е затворено

Во интервју за национална телевизија, познатиот славист, македонист и истражувач Емил Ниами во програмата „Утринска на Телма“ имаше интервју во

Read more

По претставка од Левица Управниот инспекторат ја казни Собраниската архива

Соопштение на политичката партија Левица. Државниот управен инспекторат, постапувајќи по претставка за вонреден инспекциски надзор поднесена од пратениците Апасиев и

Read more

По реакцијата на советниците од Левица стопирана е узурпацијата на езерото Младост

На седмата седница на Советот на Општина Велес која беше закажана за вчера, како точка на дневен ред беше предложена

Read more

Наместо за невладината „Хера“, Левица издејствува пренамена на средствата за жртвите од семејно насилство во Општина Карпош

Комисијата за еднакви можности во рамки на Советот на Општина Kарпош, вчера заседаваше по однос на предлог програмата за 2022

Read more

На денешен ден 1944 за прв пат прозвуче ,,Зборуе Радио Скопје”

На денешен ден 28 Снежник (Декември), се навршуваат 77 години откога во далечната 1944 година, во етерот, за првпат во

Read more