Спроведувањето попис сред пандемија е противуставно

Овој стручен текст се занимава со образлагање на правните причини во прилог на тезата дека спроведувањето на планираниот априлски попис,

Read more

Крмов: Само во Македонија во Законот за попис отсуствува методологијата – за разлика од европските држави

Пратеникот од Левица, Борислав Крмов во своето гостување во „Само вистина” зборуваше за престојниот попис, недоследностите во законот, како и

Read more

Реакција на Сектор култура на Левица по повод именувањето на Васил Бубев за нов директор на НУКЦ „Антон Панов“ Струмица

Од секторот за Култура на Левица реагираат за партискиот упат во институциите на културата. Во реакцијата се вели дека власта,

Read more

Левица: Со тендер од 66.000 евра, патот Делчево – Кочани е небезбеден за граѓаните

Од локалниот огранок на политичката партија Левица од Делчево реагираа за состојбата во која се наоѓа патниот правец Делчево –

Read more

За геополитиката на вакцините

Статус на проф. Билјана Ванковска. Геополитиката на вакцините е само еден аспект на геополитиката на пандемијата. Затоа, корените на сегашната

Read more

Левица го оспори Законот за попис пред Уставен суд

Политичката партија Левица до Уставниот суд поднесе иницијатива за поведување на постапка за оценување на уставноста на Законот за попис. „Сметаме

Read more

Со кршење на Деловникот пратениците на Левица не “стигнаа” да постават пратенички прашања

На денешната седница на Собранието која беше намената за пратенички прашања до власта, пратениците на Левица реагираа дека спротивно на

Read more

Охрид СОС: Ниедна кривична пријава, ниедно разрешување – тоа е најголемата катастрофа

Реакција на иницијативата Охрид СОС за изјавата на министерката за култура Ирена Стефоска. НЕ Е НЕШТО КАТАСТРОФИЧНО Ова се зборови

Read more