Леќата и грашокот пронајдени на локалитетот Влахо се најстари датирани градинарски култури досега во Европа

Најновите истражувања покажуваат дека леќата и грашокот пронајдени на локалитетот Влахо се најстари датирани градинарски култури досега во Европа, докажуваат

Read more

ДПМНЕ ја напушти Седница за поништување на одлуката со која Втора македонска Бригада беше преименувана во Адем Демачи

ДПМНЕ ја напушти седница за поништување на одлуката со која Втора македонска Бригада беше преименувана во Адем Демачи, ова го

Read more

Владетелите на Габон поседувале огромен имот – 34% од населението живеело во сиромаштија во земјата богата со нафта

Поранешниот претседателот на Габон, Омар Бонго, имал: 70 банкарски сметки, 39 станови, 2 Ферари, 6 автомобили Мерцедес, 3 вили и

Read more

Растеж на АФЖ (Aнтифашистички фронт на жените)

Извадок од книгата „Историја – 60 години КПЈ – СКЈ“ (1979), прилог на Фани Мартинова-Буцкова   Организацијата АФЖ во Егејска

Read more

Левица: ЕУ ја демантираше власта – Проширувањето не е приоритет

Реакција на Политичката партија Левица – ЕУ без стратегија за проширување, Македонија без стратегија за интеграција Стратешкиот форум во Блед

Read more

МП: Пропусти на Судскиот совет, констатираше Комисијата за надзор на функционалноста на АКМИС во судовите

Комисијата за надзор на функционалноста на АКМИС во судовите изврши надзор во четири основни судови во државата,Берово, Крушево, Кратово и

Read more

ЦУП: Балансерот е контрапродуктивен – Дејствуваат спротивно на принципот на заслуги

Мерките за обезбедување соодветна и правична застапеност во јавниот сектор веќе се контрапродуктивни, така што дејствуваат спротивно на принципот на

Read more

Русиja отвори нов коридор: Замина првиот воз преку ИР Иран за Саудиска Арабија

Новиот коридор Север-Југ ги поврзува бродските, железничките и патните товарни линии меѓу Русија, ИР Иран, Азербејџан, Индија и Централна Азија

Read more