Левица: За Тренчевска 78% зголемување на платата – За пензионерите 6% зголемување на пензиите

Реакција на Политичката партија Левица Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, не пропушта прилика да ги потсети пензионерите

Read more

Стојчевска: Глобализацијата е брз воз во еден правец и закана за сите мали јазици и култури

Колумна на Снежана Стојчевска, поетеса и директорка на ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ за весникот Нова Македонија Јазикот е жива материја

Read more

(Видео) Крмов: Ние немаме капиталистички систем – Ние имаме криминалистички систем

Контрареплика кон Премиерот од пратеникот од Левица Борислав Крмов за иницијативата за референдум за национализација на ЕВН: ,, ЕВН е

Read more

Во Турција објавен осврт на најновиот роман „Столб што пее”на Томислав Османли

На еден од најреспективните турски литературни портали “К24” во Турција е објавен осврт на романот „Столб што пее” од Томислав

Read more

Ристов ја разби националистичката теза на Таравари

Членот на Президиумот на Левица, кој во исто време е и Претседател на Советот на Општина Карпош, Бранко Ристов, на

Read more