Археолозите открија остатоци од театар за кои се верува дека бил театарот на римскиот император Нерон во близина на Ватикан

„Каков уметник умира со мене! Нерон, императорот на Рим кој владеел од 54 година до 68 н.е., наводно ги изговорил

Read more

Презентирани резултатите од минатогодошните систематски археолошки истражувања на локалитетот “Циганска затока” кај Тиквешко езеро

Во рамки на Кавадаречко културно лето 2023, а по повод меѓународниот ден на археологијата, Локален Музеј-Галерија пред пошироката јавност ги

Read more

Промовирана мапа со над сто објекти од недвижното културно наследство на Битола од Османлискиот период

Македонската јавност денеска прв пат се информира за недвижното културно наследство на Битола од Османлискиот период кое располага со над

Read more

Најпрофитабилните компании ќе избегнат оданочување на екстра профитите

Реакција на Левица – Сектор финансии Законот за данок на солидарност или данок на екстра профит, повторно се најде во

Read more

Со новите археолошки истражувања на Големо Градиште – Коњух, откриен е објект со правилна кружна форма – печка варница и сегмент од градски бедем

Археолошкиот локалитет Големо Градиште се наоѓа во близина на кратовското село Коњух. Во археолошката литература, локалитетот е познат како втор

Read more

Срамно: Ковачевски ги нарече „руски ботови“ Македонците кои се против уставните измени

Октроираниот премиер Ковачевски ги нарече „руски ботови“ Македонците кои се против уставните измени и нивните претставници во парламентот. На ова

Read more

(Видео) МВР нема суверинитет таму каде ДУИ владее

Пратеничко прашање до Министерот за внатрешни работи од пратеникот на #Левица Борислав Крмов: ,,Се работи за инцидентите околу селото Слупчане и ЕВН,

Read more