Левица: Честитки за победата на левичарот Лула на претседателските избори во Бразил

Соопштение на Левица – Сектор за Надворешна Политика и Безбедност Лула Да Силва е победникот на вториот круг од претседателките

Read more

Блумберг: САД и ЕУ ја разгледуваат можноста за сaнкции против Кина по примерот на Русија

Официјални лица од САД и Европската Унија ја разгледуваат можноста за воведување санкции против Кина користејќи го искуството што го

Read more

Левица: Задолжително осигурување на посевите – нов удар врз индивидуалниот земјоделец

Реакција на Политичката Партија Левица Владата на Република Македонија најави дека во тек е изработка на Закон за задолжително осигурување

Read more

Подаваме рака на пријателство, но нема да кренеме раце во знак на предавство

(Говорот на Милан Ризаков на отворањето на клубот „Никола Вапцаров“ во Благоевград на 30 октомври) Почитувани гости, сонародници и пријатели,

Read more

Стојков: Народот во Благоевград не е против македонскиот клуб, проблемите ги провоцираа платениците

Откако вчера беше отворен македонскиот културен клуб во Бугарија, по завршувањето на настанот, Стојко Стојков од ОМО Илинден Пирин даде

Read more

Делегацијата на Левица положи цвеќе на спомен обележјето нa семејството на Гоце Делчев во Благоевград

Апасиев и Крмов денеска присуствуваа на отварањрто на македонскиот клуб во Бугарија, иформираат од Левица. „На денешното отворање на македонскиот

Read more

Црвена Младина го отстрани транспарентот “Македонија е бугарска” во Благоевград

Соопштение на Црвена Младина На денешното отварање на македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров” во Благоевград, осамна транспаранет поставен од бугарски

Read more

(Видео) Инцидент: Апасиев физички нападнат во Благоевград

Соопштение на политичката партија Левица На денешното отворање на македонскиот културен клуб, претседателот на Левица – Димитар Апасиев беше физички

Read more