Апасиев: Изборот е помеѓу македонизмот на левицата и антимакедонизмот на буржујските партии,

Секој сериозен и прогресивен човек има граѓанска должност да придонесе во борбата за слобода од мафијата, внатрешните квислинзи, домашниот окупатор

Read more

Одбележуваме 210 години од падот на Париз

Пред точно 210 години, на 31 март во 1814 година, рускиот император Александар Први, придружуван од австриски и пруски војсководци,

Read more

Левица: Непрекинато течат подготовките за промоцијата на програмата за претседателските и парламентарните избори

Во насока на сериозна борба за да се биде гласот на секој граѓанин што живее на територијата на Реублика Македонија,

Read more

(Видео) Мојсоска: ДПМНЕ не може да го руши ДУИ затоа што ДПМНЕ го направи ДУИ

,,Ние гледаме како 20 години и СДС и ДПМНЕ молчат пред изблиците на тн албански партии. Додека сега ДПМНЕ говори

Read more

(Видео) Ванковска: Рамковниот договор допринесе за создавање криминални групи

,При последната промена на Уставот, Охридскиот договор влезе и во преамбулата, што е нонсенс. Критиката на консоцијацискиот модел е дека

Read more

(Видео) Симонов: Државата ќе го обезбеди лекувањето во странство

Ќе откријам еден мал дел од програмата на #Левица за претстојните парламентарни избори: за сите здравствени услуги кои не може

Read more

Ванковска: Преспанскиот и Бугарскиот договор се колонизаторски договори

Професорката Билјана Ванковска и претседателски кандидат на Левица во Фејсбук статус истакнува дека има разочарани млади луѓе кои мислат дека

Read more

Ванковска: Од промената на часовникот може да сфатиме дека на властите не им е грижа за нас

Еден од најдобрите и најпластичните примери од кои можеме да сфатиме дека на властите не им е грижа за нас

Read more

Симонов: Левица ќе го изедначи образованието со пазарот на трудот

Секој млад човек првото прашање кое што си го поставува пред себе, што денот после образованието? Што после добивањето на

Read more