Предлог на Независен синдикат за образование и наука за организација на настава во учебната 2020/2021

Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) го објави својот предлог за организација на наставата за претстојната учебна година. Предлогот

Повеќе

Повеќето Германци сакаат американската војска да се повлече од нивната земја

Минатата недела, Пентагон најави дека 12,000 американски војници ќе бидат повлечени од Германија. Овој чекор претставува обид на Трамп да

Повеќе

Ексклузивно сведоштво за масакрот од бугарските фашисти во Долно Јаболчиште и отпорот на селаните

Претседателот на Левица – Димитар Апасиев на својот профил ја објави приказната за отпорот во велешкото село Долно Јаболчиште против

Повеќе