Крмов: Македонските чорбаџии секогаш први се пишувале Бугари, Срби или Грци за да си го заштитат богатството

Како што е познато, за првпат во својата историја, Левица влезе во Собранието и тоа со двајца пратеници. Освен претседателот Димитар Апасиев, таму ќе се најде и Борислав Крмов кој, исто така, е активен на социјалните мрежи каде што често објавува статуси кои привлекуваат внимание.

Крмов сподели изјава од Трифун Костовски со наслов: „Тешко ми е за името, но најважно е да имаме европски пазар за мојата банка”, а под нејзе даде коментар во кој што вели:


Не очекувајте домашната олигархија да застане во одбрана на националните интереси. Таа секогаш ќе биде на страната од каде ѝ доаѓа профитот. Во 90-тите сите беа „големи Македонци“ бидејќи приватизацијата уште траеше, во Македонија имаше капитал и нивниот профит зависеше од домашниот пазар.

Денес, кога Македонија економски е изглодана до коска и домашниот пазар е премал, нивните профити зависат од странските пазари и тие се вртат кон надвор. И историски било така, македонските чорбаџии секогаш први се пишувале Бугари, Срби или Грци за да си го заштитат богатството, а рајата била оставана сама.

Секоја партија која е базирана на буржоаски капитал (а такви се сите во Македонија освен Левица) во клучните моменти потклекна. Затоа Левица оди по потешкиот пат, не со олигархијата – туку со народот позади себе! Нема сувереност без економска независност.


Не очекувајте домашната олигархија да застане во одбрана на националните интереси. Таа секогаш ќе биде на страната од…

Публикувахте от Борислав Крмов в Понеделник, 17 август 2020 г.