Ако Царовска бара успешни жени – тоа се самохраните мајки

Статус на Виолета Аврамоска, член на Централен Комитет на Левица. Госпоѓо ,,другарке ” Мила. Можеш уште 100 години да бидеш

Read more

Предлог на Независен синдикат за образование и наука за организација на настава во учебната 2020/2021

Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) го објави својот предлог за организација на наставата за претстојната учебна година. Предлогот

Read more

Повеќето Германци сакаат американската војска да се повлече од нивната земја

Минатата недела, Пентагон најави дека 12,000 американски војници ќе бидат повлечени од Германија. Овој чекор претставува обид на Трамп да

Read more

Ексклузивно сведоштво за масакрот од бугарските фашисти во Долно Јаболчиште и отпорот на селаните

Претседателот на Левица – Димитар Апасиев на својот профил ја објави приказната за отпорот во велешкото село Долно Јаболчиште против

Read more