Изложбата„Осветлување, освестување, откривање, ослободување“ во понеделник во Гевгелија

Во понеделник (01.07.24) во Уметничка галерија АМАМ Гевгелија со почеток во 20:00 часот ке биде отворена самостојната изложбата „Осветлување, освестување,

Read more

Нефункционални фонтани и несредени јавни површини

Несредени јавни површини и нефункционални фонтани за пиење вода се секојдневна глетка на подрачјето на Општина Гази Баба. Неискосени јавни

Read more

Корупцијата царува во затворите-животот во казнено поправните установи под секое човечко ниво

Во затворот Идризово се случила масовна тепачка меѓу затворениците! Повеќе лица се здобиле со тешки телесни повреди, додека едно лице

Read more

Наместо трајно, општината нуди парцијално решение за загадениот воздух во Општина Кисела Вода

Иако поставувањето на надворешни пречистувачи за воздух во Кисела Вода е чекор напред кон подобрување на квалитетот на воздухот, овој

Read more

38-ма Меѓународна ликовна колонија “Св.Јоаким Осоговски”

Реномираната 38-ма Меѓународна ликовна колонија “Св.Јоаким Осоговски” започнува во петок.Во прекрасниот манастирски амбиент од 28 јуни до 6 јули ќе

Read more

Обидот за државен удар во Боливија се случи поради литиум!

Секој обид за државен удар има врска со некои внатрешни или надворешни интереси, а Латинска Америка постојано го чувствува тоа

Read more

Пустинското „сино море“ на НР Кина – 1,2 милиони соларни панели поставени во Гоби

Сместено во северното подножје на планините Тианшан, над 800 метри надморска височина во автономниот регион Ксинџијанг Ујгур во северозападна Кина,

Read more

Изложба на слики, цртежи и принтови од Суире Магали Симоне и Сергеј Јордановски во КИЦ

Вечерва со почеток од 20 часот во Културно-информативниот центар – Скопје,Галерија Империјал I ке се отвори изложбата на слики, цртежи

Read more