Македонецот умираше од јатаганот на својот џелат

На 30 август 1903 г. во весникот „Автономна Македонија“ што излегувал во Софија, Бугарија, на првата страница е објавен следниов

Read more

Капитализмот е главен загадувач на планетата

Денешните апарати од белата техника, што најчесто содржат електроника и микроконтролери, од производителите имаат сервисна поддршка и резервни делови за

Read more

Конзулатот на Руската Федерација на Широк Сокак од вчера официјално затворен

–Фејсбук статус на Бојан Птеровски На сликата е просторијата на веќе поранешниот Почесен конзулат на Руската Федерација на Широк Сокак,

Read more

Апасиев: Струја за Арачиново ќе има, за образовните институции ќе нема

Изминатите денови една од најактуелните теми е снемувањето струја во Арачиново, по што беше утврдено колкава количина на електрична енергија

Read more

Акциите на руски „Гаспром“ вчера пораснаа за 28%

На почетокот на последното летно тргување, акциите на Гаспром нагло пораснаа, соопштија од руската берза за дивиденди. Акциите на „Гаспром“

Read more

Иницијативата на Левица за бесплатни градинки во фиока додека Костовски нуди поливични решенија

Реакција на ЛО Левица – Бутел Иницијативата на Левица – Бутел за бесплатни градинки во Општина Бутел не беше ставена

Read more

Да не дозволиме поделба на граѓаните по етничка припадност

Реакција на Слезенковски Кирил, член на Советот во Општина Илинден при политичката партија Левица Отворено барање до Влада на Република

Read more

Левица со поддршка за протестот на сточарите

Соопштение на Политичката партија Левица Сојузот на одгледувачите на овци во Република Македонија најави протест пред Министерството за земјоделство, шумарство

Read more