Јубилејни тези за иднината на Македонија

Поминаа две години од референдумот кој властодршците не го испочитуваа, и наспроти волјата на народот тие ја спроведоа политката (читај

Read more

Американските санкции врз Сирија му штетат на народот и ги уништуваат обидите за пост-воена реконструкција

Во јуни годинава САД ги воведе досега најтешките санкции врз Сирија, за кои од Обединетите нации предупредија дека можат да

Read more

Пред која било власт да ги обвини граѓаните должна е пред сѐ да даде отчет пред нив

Статус на Јован Крајевски. Пред која било власт да ги обвини граѓаните, должна е пред сѐ да даде отчет пред

Read more

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

„На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски

Read more

Министерството за образование нема пари за компјутери за деца, а троши годишно по 650,000 евра на преводи?

Министерството за образование и наука изминатите години, во континуитет трошело огромна сума на пари на ставка насловена “Проект за превод

Read more