Кираџиева: Сите знаеме кој нѐ труе три декади за личен бизнис профит – СДС-ДПМНЕ-ДУИ!

  • Пишува: Весна Кираџиева, членка на Централен комитет на Левица
Весна Кираџиева, членка на Централен комитет на Левица

„И на вакво време ли тренираш, по загаденово?“, секоја зима, години наназад истото ме прашуваат комшиите во лифт кога ќе ме пресретнат.

– Па немаме баш некоја подобра опција. Ова не е проблем од годинава или од лани – дваесет и пет години тренирам атлетика и точно е, да, исплукуваш црнила кога ќе се вратиш после тренинг како шеесетгодишен страстен пушач – опцијата да прескокнеме 3-4 месеци тренинг зашто е загадено, не е некоја опција.

Ама има друга опција која мора да ја пробаме сите – да престанеме да ги гласаме оние кои знаат од каде е загадувањето и знаат (како и сите нас) како да се редуцира, ама поради лични бизнис интереси и ПРОФИТ, не реагираат и полека сите нѐ убиваат и трујат поради лични бизниси.

Оние од СДС-ДПМНЕ-ДУИ кои прогледуваат низ прсти за увоз на токсичен мазут којшто ЕУ го фрла; оние кои прогледуваат низ прсти на инспекции на индустрија која не почитува никаков закон, зашто се од истиве три партии од власт; оние кои ветуваат гасовод од осамостојување на Македонија; оние кои толерираат и создаваат диви дипонии и нивно палење; оние кои се на црни листи на други држави, ама кај нас се на тронот како „филантропи“; оние кои го уништија железничкиот транспорт, наместо да го усовршат и дуплираат; оние кои соработуваат блиску со урбанистичката мафија, наместо да ја затвораат поради криминалот врз овој народ…

Политичко е и ова прашање, Славице. Сето ова е производ на ланец на активности, производ на властите кои нѐ водат кон провалија три декади. Утре кога ќе одиш да заокужиш ливче, да знаеш дека загадувањето, како и последиците (онкологија) сето тоа е политичко прашање – а отровот е СДС-ДПМНЕ-ДУИ. Знам дека и ти знаеш Славице, ама да те охрабрам јас, да излезеш на следни избори, ама да размислиш прво, кој те труе три декади и дали сакаш да продолжи да те убива тивко, или ќе смениш тактика, заедно со мене?“