Крмов до Ковачевски: Сегрегацијата не може да биде демократски принцип

,,Ние ја издигнавме сегрегацијата како еден врвен демократски принцип, нешто за кое милиони луѓе протестирале во Соединетите Американски Држави, да

Read more

Македонските стрип уметници Златко Крстевски и Тоде Блажевски на Меѓународна изложба во Полска

Македонските уметници и стрип мајстори Златко Крстевски и Тоде Блажевски со свои дела се застапени на 25-тата јубилејна Меѓународна изложба

Read more

Музејот на Народната банка отворен за јавноста: најстарата монета датира од V век пред Христа

Со околу 23.000 монети од различни историски епохи, започнувајќи од почетокот на V век пред Христа до денес, Музејот на

Read more

(Видео) Апасиев: ДУИ со 12 пратеника дава премиер!?

Претседателот на Левица проф. д-р Димитар Апасиев во “Аргумент плус” на ТВ 24 зборуваше за фактот, дека Македонија, и покрај

Read more

Новата ДНК техника ги идентификува античките корени

Според соопштението објавено од Друштвото Макс Планк, меѓународен тим на истражувачи предводен од Харалд Рингбауер од Институтот за еволутивна антропологија

Read more