Левица: Единствената работничка фабрика е пример за добро управување

  • Реакција на политичката партија Левица

Во време на општа кризна состојба, наспроти дивеењето на капиталистичкиот модел, во Република Македонија имаме вистински пример на работничка самоорганизација на работното место и условите.

Во 2022 година, фабриката „Вабо“ ја водат вработените и е забележан огромен раст во платите, условите за работа и грижа за работниците, кои претходно не биле на задоволително ниво.

Ова е уште еден од многуте примери за тоа дека, работниците многу подобро управуваат отколку капиталистите, бидејќи ја знаат работата и вистинската вредност на производството и трудот, за разлика од капиталистите кои се родени во богатство и само го зголемуваат тоа богатство преку прекумерна експлоатација на обичниот работник!

Левица, како партија на работниците, будно го следи овој пример во низата историска примери кои ја потврдуваат научната оправданост од надминување на моделот кој вечно талка по профит, уништувајќи ги животите на луѓето и животната средина