За тие што не им е јасно…

  • Фејсбук статус на Јована Мојсоска – член на Президиумот на Политичката Партија на Левица

За тие што не им е јасно…

Антимакедонското трио ДПМНЕ-ДУИ-СДС заеднички гласаа ПРОТИВ предлогот на Левица да се тргне точката за Деловникот од дневен ред. Со ваквото гласање, овие три аждаи го УКИНУВААТ ФИЛИБАСТЕРОТ и секоја опозиција во иднина ја сведува на ФАРСА!

Само двајца пратеници на Левица покажаа ПРКОС и достоинство. Осум години во опозиција, комитите од али експрес еден филџан не фрлија додека пред нивни очи и со НИВНО СОУЧЕСТВО се рушеше македонизмот.

Денес ДПМНЕ по не знам кој пат докажа дека е подеднаков учесник во разнебитувањето на македонската нација. Денес ДПМНЕ докажа дека ЛАЖЕН ПАТРИОТ Е ПООПАСЕН И ПОШТЕТЕН од отворен предавник.

И нема договор, ниту компромис со оние за кои Републиката е калкулација!