Тоа што требаше да биде ВМРО-ДПМНЕ – опозиција

Статус на Александар Митовски

Во моментов, колку и да не се согласувам со идеологијата на левицата, очигледно е дека само оваа опција е вистинска парламентарна опозиција. Другото – ВМРО-ДПМНЕ и нивната коалиција не се ништо повеќе од соработници, колаобраицонисти на власта на СДС-ДУИ.

И што е најстрашно, денес се гласа за носење на нов Деловник за работа на Собранието со кој СИТЕ ЗАКОНИ ќе се носат како што досега се носеа со „Европско знаменце“. Или во превод – денес се воведува ДИКТАТУРА, во која пратеник ќе биде безгласна буква, а опозиција нема да постои. И ВМРО-ДПМНЕ тоа го гласа заедно со ДУИ-СДС.

Срамота.

Честитки за дечките од Левица. Штета што ДПМНЕ не го направија ова.