Сведоштва од Онкологија: Мајка ми беше во агонија една година и никој не разговараше со нас

Добар ден,

Сакам да ве известам дека треба истрагата да се опшири поточно некаде до 2010 година. Мојата мајка тогаш беше пациент на онкилогија и примаше хемотерапија од која како и во други случаи што читам не и опадна косата ниту и се подобри состојбата.

Мајка ми беше во агонија една година и никој не се потруди да разговара со нас да каже нешто итн. Кога мислев дека конечно нешто е подобро состојбата се влоши, па после цела недна недела носејќи ја на итна и враќајки ја дома ја примија на Абдомен оделот. Тој доктор Стојан се нафати да ја оперира и всушност виде дека таа е целосно распадната. Па негова должност падна да не исвести нас децата.

За жал мајка ми таму почина после три месеци. Не ја пуштија дома бидејќи имаше отворена рана на стомакот и цревата и се гледаа. Сакам да истражите и за тие години во онкологија бидејќи и тогаш се случуваа работи како и сега. Мајка ми нема да се врати но барем ќе знам дека ја раскажав нејзината голгота.