Министерот за образование Јетон Шаќири планира да направи хаос во велешката гимназија

  • Фејсбук статус на Димитар Абрашев – советник во Велес од Политичката Партија Левица

Министерство за образование односно Министерот Jeton Shaqiri планира да направи хаос во велешката гимназија Кочо Рацин, која е најстара на Балканот!

И покрај тоа што во законот стрикно е наведено дека кандидатот за упис во Гимназија мора да има минимум 60 поени, тој бара да се примат сите ученици кои конкурирале за прием во Гимназија, а има и такви кои се со доволен успех односно со 41 поен!

Како советничка група на Левица сме ПРОТИВ ваквата незаконска одлука на Министерот и така ќе гласаме на утрешната седница на Совет!

На беззаконието МОРА ДА МУ СТАВИМЕ КРАЈ!