Симпатизери на ВМРО – ДПМНЕ масовно се откажуваат од партијата и се приклучуваат кон Левица

После најавата на претседателот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицкоски дека е подготвен да гласа за уставните измени и внес на бугарите во уставот на социјалните мрежи можевме да забележиме коментари каде што нивни симпатизери и членови ја откажуваат поддршката кон нив и се приклучуваат со поддршка кон политичката партија Левица.

Исто така, Мицкоски најави широка коалиција со СДСМ, што исто така претставува една од причините поради кои масовно ја губат поддршката од своите гласачи.