(Видео) Крајевски: Револтот на студентите не е само поради студентскиот оброк

  • Изјава на Јован Крајевски – член на Презедиумот на политичката партија Левица за студентските барања

Јован Крајевски од Левица во емисијата 24 анализа изјави дека за Левица е поразителен факт што протести се решаваат вакви работи и новиот предлог закон ги изреволтирал студентите. Да се штеди на тоа, е страшно поразително.

„Да се штеди на студентите, за нас како нација е поразително. Револтот на студентите не е само поради студентскиот оброк, туку на протестот имаше и други барања, како на пример, студентите ретроактивно да се исплаќаат

Тие бараат да бидат изземени од мерките за штедење. Дел од владините мерки е студентските домови да ја намалат потрошувачката на енергија за 15% во однос на минатата година.

Што е небулозно, затоа што студентските домови минатата година не работеа.”