Црвена Младина: Колку повеќе се трудите да ја избришите историјата, толку повеќе ќе бидете запишани на црната страна од историјата

Денес дел од членовите на Црвена Младина – Битола, го избришаа сквернавењето на спомен обележјето на борците за социјална и национална слобода на Македонија.

Колку повеќе се трудите да ја избришите историјата, толку повеќе ќе бидете запишани на црната страна од историјата.
Нема да дозволиме да се заборават делата на оние кои ги положија своите животи за Македонија.

СМРТ НА ФАШИЗМОТ – СЛОБОДА НА НАРОДОТ!


Денес дел од членовите на Црвена Младина – Битола, го избришаа сквернавењето на спомен обележјето на борците за…

Posted by Црвена Младина – Битола on Friday, April 30, 2021