(ВИДЕО) Исмаил: Дезинтеграцијата на Македонија отиде на едно застрашувачко ниво

Има една македонска нација, која потоа се дели на етнички структури, кои согласно Виенска конвенција имаат одредени права. Тоа се права на образование на мајчин јазик, културни и религијски права и тоа е тоа. А сега ние имаме паралелни структури, паралелни универзитети, каде со двојазичноста дезинтеграцијата на Македонија отиде на едно застрашувачко ниво – вели Реџеп Исмаил од Левица.

Членот на президиумот на Левица, Реџеп Исмаил – Хактан, кој воедно е кандидат за пратеник на претстојните парламентарни избори во ИЕ1, гостуваше во најновото издание на Редкаст, каде говореше на разни теми, од почетоците на неговиот политички активизам и основањето на ДСП Ленка, до актуелните политички и геополитички теми.

Погледнете го целото интервју со Исмаил: