Ванковска го доби редниот број 5 на изборното ливче

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ги констатираше редните броеви на претседателските кандидати на изборното ливче. Извлекувањето беше јавно, а го спроведоа претставници на кандидатите.

На изборното ливче имињата на кандидатите за претседател на државата ќе се најдат по следниов редослед:

1. Стево Пендаровски

2. Гордана Силјановска Давкова

3. Стевчо Јакимовски

4. Бујар Османи

5. Билјана Ванковска

6. Арбен Таравари

7. Максим Димитриевски