Градоначалникот на Кисела Вода се пофали, а граѓаните го демантираат на Фејсбук

Иако градоначалникот на Кисела Вода Орце Ѓорѓиоски се пофали дека го решил проблемот на граѓаните коишто живеат на ул. Банско, сепак, тамошните жители го дематираат, тврдејќи го токму спротивното.

-20 Декември 2022, Орце Ѓорѓиевски го објавува видеото каде што се фали дека го решил долгогодишниот проблем на ул. Банско. Тоа видео сеуште е закачено како посебно избрана објава на неговиот профил. Во тоа време се појавува и на неколку емисии каде што ја раскажува истата приказна како проблемот на ул. Банско е решен, вели Ангел Таневски, жител на ул. Банско.

Хаосот на оваа улица за жал не е решен, а жителите секојдневно самите се справуваат со предизвиците.

– 28 Јануари 2024, на ул. Банско ништо не е сменето. Проблемот далеку од решен, тензиите меѓу комшиите ескалираат секој ден. Улицата блокирана веќе 3-4 години, дел од скалите срушени. Редовно стресови, редовно посети од полиција, редовно расправји, викање, дерење, закани, и така натаму. Ова го живееме секој ден. Полицијата ни кажува дека не може ништо да направи, градоначалникот исто така не направи ништо иако убедуваше дека ќе направи.