Борислав Крмов: Мора да ја прекинете седницата

  • Обраќање на пратеникот Борислав Крмов на собраниската говорница

Борислав Крмов по обидот на широката колаиција СДС, ДУИ, ДПМНЕ шверцерски да го донесат законот за измена на Деловникот со кој партиите на власт ќе можат со европско знаменце да ги гласаат проблематичние закони или практично да ги шверцуваат од говорница му се обрати на спикерот.

По кој основ се отврлени амандамните? Исти се ко претходните 1800. Инаку како што гледате тука овие се оригинали. Значи мора да ја прекинете седницата и мора да има некој ред во ова Собрание. Дали ме разбирате, мора да ја прекинете седницата. Има ли тука пратеници или што сакате ќе правит?

Под притисок на пратениците на Левица седницата беше прекината на половина час.

Единствената опозиција во Собранието ДЕНЕС физички ќе ја брани македонската демократија од трите квинслишки партии!

Видео од седницата на следниот линк