Апасиев: Ако ви треба пародизација на процесот – еве ви го!

  • Апасиев од Собрани во одбарана на шверцерат на деловникот

(Пратеникот од Левица, Димитар Апасиев на денешната седница, по однос на амандманите за спречување на носењето штетен и недемократски Деловник)

Еве го ‘Жан Моне’ процесот! Одличен е! Европски, по сите стандарди, по сите шверцерски стандарди на ДУИ. А Вие како слуга на ДУИ, супер си ја извршивте функцијата. Ако ви треба ПАРОДИЗАЦИЈА на процесот – еве ви го.“