(Видео) Левица е против ДУП-от кај Треска

 Дел од гостувањето на членот на Централниот комитет – Андреа Јанков во емисијата ,,Тешки муабети”:

Став на политичката партија Левица и дел од гостувањето на членот на Централниот комитет при политичката партија Левица – Андреа Јанков поврзано со деталниот урбанистички план (ДУП) за новите згради кај ”Треска”.

#Левица во Советот на општина Центар ќе побара да не може да се издава Одобрение за градење БЕЗ мислење од Јавно обвинителство. Ако нема позитивно мислење, нема да може да се издаде Одобрение. Тоа можел и Герасимовски, да го направи, но не го направил!”