За две години работа во Советот на Општина Велес

  • Фејсбук статус на Игор Смилев – советник во општина Велес од Политичката Партија Левица

Левица од советите

За две година работа во Советот на Општина Велес

ИЗДВОЈУВАМЕ :

– Не се шитнавме

– Не свиткавме кичма

– Ги отворивме прозорите во Општина за да се поремети устоениот воздух

-40 одржани седници ( голем дел од нив маратонски) на кои донесовме историска транспарентност од работата на седниците на Советот

– Овозможивме темите во советот да влезат поблиску во домовите на граѓаните

– Ја запаливме и ја одржуваме искрата во мракот.

– Рекордна конструктивност со Поднесени над 200 барања, иницијативи, амандмани, советнички прашања, и информации од јавен карактер

– Пошумени досега над 7.500 садници, а допрва следуваат барем уште толку

– Станавме релевантни и обелоденивме многу суштински теми и неправди поради кои граѓаните ни дадоа доверба

– Искрено посакувам и се надевам дека досега не ги разочаравме оние на кои им бевме последна надеж.

– Останува суштинскиот мотив на нашата работа – да се стивнат лелеците и фрустрациите на граѓаните од понижувањата и неправдите кои добиваат на интензитет.

– Нашиот отчет кон граѓаните не е сопрен од првиот ден.