Крмов: Сите општини во Македонија се македонски!

  • Изјава на пратеникот Борислав Крмов од политичката партија Левица по изјавата на Скендер Реџепи за одвојувањето на македонските општини кон ЕУ

Антидржавната матрица на пратениците од албанското малцинство, најјасно демонстрирана на собраниската говорница.

Повици за создавање на кризи и отцепување на „албанските општини“ на патот кон ЕУ, ако албанскиот јазик не влезел во Уставот и немало уставни промени.

Колегите мора да знаат дека во Македонија сите општини се македонски! И второ: Повеќе никој не се плаши од вашите празни закани!

Држава што не може да издржи вакви смешни закани, не заслужува да биде држава.

#НеЗаУставниПромени
#УставнитеПромениСеПредавство