Мојсоска: Бојаровски – квази новинар кој зема плата од буџетот на Македонија

  • Пишува Јована Мојсоска – член на Презедиумот на политичката партија Левица

Обожавам кога квази новинарски борци за демократија вака се разобличуваат и солзи леат што не можат владино да ги корумпираат медиумите.

Па ете новинарот ЗОРАН Бојаровски, од силен критичар на Владата на Груевски заради заробеноста на медиумите, за плата од 55.000 си се ухлебува како советник на Заев за фамозни “медиумски реформи”.

Истиот денес пишал цела гротеска за блокадата на Левица на законот за финансирање то ест легален поткуп на медиумите.

Буквално ликов толку се разобличи и се стави во целосна одбрана на омилениот закон на Груевски. Таму каде што почнуваат фондовите и финансиите, завршуваат идеалите на Граџанството.

ПС Бојаровски е сороспија по шаблон, па истиот се вртит по разни проекти за граѓански активизам на Отворено општество, толкуват вистина во Метаморфозис и факт-чекират објави и како владин советник, пишуват новинарски колумни за Цивил