Цуцуловски го потсети Османи на т.н. референдум за Илирида

  • Фејсбук статус на Проф. Др. – Љубомир Цуцуловски, по изјавата на министерот Османи дека Македонија нема да го прифати референдумите ВО ДНР и ЛНР

„Грижа. Вчера, на прес конференција, Бујар Османи истакна дека за сегашнава власт неприфатлив е референдумот што се спроведува во Донбас, Украина.

Убаво би било да се чуе што тој, заедно со Владата мислат за т.н. референдум за Илирида, спроведен на 11/12 јануари 1992 година, бидејќи не е доволна грижата за референдумите во другите држави, туку потребно е да се има став и за тие што се одржале (или „одржале“) во Република Македонија.“