Говор на Фидел Кастро по повод неговиот роденден

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

По повод роденденот на Фидел Кастро, објавуваме негов транскриптиран говор.

„Ние, револуционерните Кубанци, ги разбираме нашите интернационални должности! Нашите луѓе ја знаат нивната должност затоа што се свесни дека се соочуваме со заеднички непријател. Непријателот кој претставува закана за Куба е истиот непријател кој претставува закана насекаде. Затоа ние кажуваме, ние објавуваме, дека кубанските револуционери ќе пружат поддршка на секое револуционерно движење на било кое место на планетава!“