Пешевски: Гаши – докажан македонофоб и антимакедонист

Ја стварно неможам да разберам во кој универзум, во чии ум или по чива желба Гаши би бил добар избор за претседател на македонски законодавен дом, без разлика на политичка проминенција од македонско човечки аспект. Човекот власт-опозиција мења како му одговара, докажан македонофоб и антимакедонист, човек кој тежи вкупно 2 пратеника, сличен избор како оној што на 27ми април седна на таа столица, антипатичен, во претходни мандати нема бекнато, ако не му одговараат понатаму како технички премиер маме ке им расплака на тие што го донеле…

Во битката за Македонија првата пушка пукна во колено!!!